הכתבה המפרטת את ההטעיה החמורה ששני אישים אלו עשו בכדי לקדם את מונופול הגז נכתבה ב- 13.11.2015. הכתבה לא שונתה או נערכה מאז כתיבתה והעתקתי לכתבה זו את עיקרי הדברים מהכתבה הקודמת ללא כל שינוי.
אני מעלה בשנית נושא זה מכיוון שייתכן שישנו קשר בין פרשיה זו לבין החקירה העוסקת בחשדות לשוחד ברכש הצוללות.
"…למרות המחלוקת העקרונית והעמוקה בנושא מכירת הגז, מעולם לא זלזלתי, ולא הקלתי ראש בסיכונים הקיימים מדרום. דעתי נסמכה על כך שהאיום אכן קיים, אך חשבתי שעדיפים יתרונותיו המשמעותיים של הגז הטבעי למשק הישראלי, על פני מכירת הגז למצרים. בחודש אוגוסט נרעשנו לגלות שבמצרים התגלתה כמות משמעותית של גז, ולרגע נראה שהצורך המצרי בגז העברי כמו אינו קיים יותר. לאחר כמה שבועות, מתוך סקרנות ותו לא, הקלדתי את המילים "Eni Egypt"בשורת החיפוש במחשב. לתדהמתי ראיתי שישנו מידע רב ופומבי, 443,000 תוצאות חיפוש, על תעשיית הנפט והגז המצרי. מסתבר שמאגר הגז הגדול שהתגלה לאחרונה מול חופי מצרים כלל וכלל אינו היחידי שהתגלה. אתם מוזמנים להקיש על הקישור ולראות עד כמה המידע גלוי ופומבי.
בשנת 2008 התגלה במצרים מאגר ימי גדול שהתחילה בו פעילות הפקה בשנת 2010. בשנת 2010 התגלו שני מאגרי ענק נוספים של נפט במערב מצרים. כמו כדי להכעיס התגלה מאגר גז ענקי נוסף בתחילת שנה זו, ממש באותו המדבר. אם כך, אין כאן תגלית גז אחת "מפתיעה", אלא חמש תגליות ענק בשנים האחרונות.
מה, אם כן, קרה כאן? האם ישנו מחדל מודיעני ענק של שירותי המודיעין שלנו, אשר כשלו, ולא הבחינו בשורות החיפושים והתגליות העצומות בעניין הנפט והגז, שהתרחשו במצרים? האם לא קם אף לא אדם אחד ואמר, כי הטיעון של ראש המל"ל שגוי בעיקרו? שהטיעון שיש עלינו לשווק גז למצרים כדי לשמור על יציבותה הינו שגוי? מאגר לוויתן לא יפותח לפני שנת 2020, בעוד שהמצרים הוכיחו את יכולתם לפתח מאגרי גז ימיים בתוך כשנתיים. במה יעזור לשלטון המצרי הגז הישראלי, אם כך? מאגר לוויתן, שכאמור, לא יפותח לפני שנת 2020, במה נועיל להם שנחוש להציל את משטרם במשך שש שנים, ללא עיכובים נוספים מצדנו, לאחר שהם יפיקו גז ממאגר הענק שמצאו?
הטיעון שהמצרים מתקשים לייצר גז עקב הפגיעה בצינור שמחובר לישראל גם הוא תמוה. הרי הרס הצינור בין ישראל למצרים אין בו כדי להשפיע, ולוּ במעט, על היכולת להעביר גז אל ארץ הנילוס. הדבר ברור לעין כאשר רואים שהצינור הפגוע נמצא בין אתרי ההפקה לישראל, ואין בפגיעתו להביא לניתוק המאגרים מקו החוף המצרי…"
לקריאת הכתבה המלאה לחצו על הקישור.
אני מאמין שקידום הקידוח של מאגרי הגז בישראל ויצור חשמל יכול להועיל לכולנו. בלי קשר לאינטרסים כאלה או אחרים.
כל הסיפור של הגז היה תמוהה מתחילתו, רק לחברת החשמל ולתעשיה הישראלית יכולים
למכור גז ב6 דולר ליחידת חום , ומי הפראיירים שמשלמים נכון תושבי ישראל
המצרים לא צריכים את הגז הישראלי מטרתם לייבש את מקורות האנרגיה
הישראליםן ואחר מכן למכור לנו גז יקר הבנתם זאת לא אתפלא שגם פה
המושחת מבלפור הסתבר בסוף יש מניות
ההסכם שנחתם עם מצרים לאספקת גז טבעי כחול-לבן הוא אכן אבן דרך משמעותית בכלכלה הישראלית. הצעד הזה נלקח ע"י יוסי אבו, מנכ"ל דלק קידוחים, כדי לוודא שלא ניוותר עם עודפי גז משמעותיים לאחר סיום העבודה על מאגר לוויתן – וזו אכן התחזית. אין לנו תועלת בעודפי גז.
לרוב תופס ממך מאוד, אתה כותב יפה ויודע על מה אתה מדבר, אין ספק. לא מסכים במאה אחוז לגבי נושא הייצוא. בדיקה קצרצרה תוביל למסקנה שאנחנו עתידים להיוותר עם עודפי גז משמעותיים (לא מתמר כמובן, אלא ממאגרים אחרים). ייצוא גז הוא חשוב, והשקעה בו היא חשובה, בכדי לשמר את שוק הגז ומאמצי החיפוש תעשייה משגשגת ומתפתחת. אסדת לוויתן לבדה מסוגלת לספק את צרכי המדינה ואת צרכי המצרים בנוסף