מתקני הגז ביבשה: ספריית מידע

מפות אלו נעשו במסגרת קורס של מערכות מידע גיאוגרפיות (GIS: Geographic information (system . המפות מציגות את תוואי התכנית למתקני זיקוק הגז היבשתיים והצנרת על מפת לווין של Google. המפות מתרכזות באזור עמק חפר בו גרתי ובו פעלתי כנגד יישום התכנית. אותן הבעיות נמצאות גם באתרים אחרים בהם נעשה תכנון מסוכן. ההתנגדות להקמת מתקני זיקוק גז בחלק היבשתי של מדינת ישראל והרחקתם לעומק הים התיכון נכונה לכל אתר ואתר ולא רק לעמק חפר. זיקוק מלא של תגליות הגז הטבעי קורה כבר כיום באסדת הגז "תמר" המופעלת על ידי חברת נובל אנרג'י (Noble energy). הקמת תשתיות שינוע וזיקוק גז מיותרות ליד מבנים כגון בית ספר, בית חולים, שמורת טבע חוף ים וכבישים יוצרת סיכון מיותר. אפשר וצריך לזקק את גל הגז הים בדיוק כמו שנעשה כבר עכשיו בים התיכון.

ניצן מתן

במסגרת לימודי לתואר הראשון הייתי רכז תא במגמה ירוקה. אחד המאבקים החשובים שהייתי מעורב בהם היה: התנגדות להקמת מתקני גז יבשתיים לזיקוק גז בעמק חפר בפרט, ובכל תחומי היבשה בכלל.

במהלך המאבק הזה אספתי חומרים רבים מאוד, לצורך המאבק של חברי במטה המאבק. מכיוון שמדובר במידע פומבי וגלוי, אני מפרסם פוסט זה כדי שיהיה קישור פומבי וגלוי לכל החומרים הללו, לכל המעוניין. יש לציין שספרייה זו אינה מתעדכנת באופן שוטף, ואין להתייחס אליה כאל מקור מידע מושלם, למרות נפח החומרים הגבוה שנמצא בה.

בנוסף לכך הכנתי מספר רב של מפות על תשתיות הגז, וזאת במסגרת עבודת גמר בקורס מיפוי גיאוגרפי (GIS), ולמען מטה המאבק. המפות מראות בבירור שתכנית מסוכנת זו מדברת על מיקומים בקרבה של מאות מטרים מבתי תושבים וממבני ציבור. התוצאה עלולה להיות חשיפה יום-יומית לזיהום, ובמקביל – חשש קבוע מאירוע של שריפה או דליפת חומרים שיגרמו לאסון בקנה מידה גדול.

הנושא הינו מורכב ומסובך, ואין מטרתו של פוסט זה לבאר אותו, אלא להנגיש את המידע הרב שקיים אצלנו בעניין זה.

להלן קישורים לנושאים השונים הקיימים בתיקייה, בנוגע לתכנון מתקני הגז היבשתיים, או בשמם הרשמי: "תמ"א 37/ח למתקני טיפול בגז טבעי מתגליות."

אקולוגיה והשפעות סביבתיות

ביטחון ובטיחות

הוכחות לישימות מתקן ימי

התנגדויות לתכנית זיקוק הגז היבשתי

אזור תחנת כוח "חגית" תסקירי השפעה על הסביבה למבנים לקליטת תגליות הגז

חוקים ותקנות

נספחים לתסקיר ההשפעה על הסביבה פרק א

נספחים לתסקיר ההשפעה על הסביבה פרק ב

סיכומים ומצגות

תסקירי השפעה על הסביבה

 

 

אודות ניצן מתן

בוגר תואר ראשון בביולוגיה ימית ומדעי הים ותואר שני בגאוגרפיה וסביבה, אם תזה בנושא זיהומי דלקים למי התהום. עובד בתור ייועץ סביבתי
פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s