עמדתו של הממונה על ההגבלים נוטה לאשר מונפול במשק הגז

נראה שהממונה פועל בכיוון של אישור המונפול בניגוד לאינטרס הציבורי המובהק. נקווה שהציבור והדיון הציבורי יצליח לשנות את עמדתו.

אודות ניצן מתן

בוגר תואר ראשון בביולוגיה ימית ומדעי הים ותואר שני בגאוגרפיה וסביבה, אם תזה בנושא זיהומי דלקים למי התהום. עובד בתור ייועץ סביבתי
פוסט זה פורסם בקטגוריה מאבק הגז, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על עמדתו של הממונה על ההגבלים נוטה לאשר מונפול במשק הגז

  1. טל פיליפ מזרחי הגיב:

    עקבתי אחרי השיח בועדת הכלכלה, והיו בשיח מספר אי התאמות:
    1. עו"ד מטעם קבוצת דלק טוען:" כי גילוי מאגר לוייתן היה ב-"2010. ואילו הממונה על ענייני הנפט טוען "כי התגלית התקבלה הכרה רק לפני מספר ימים". – כמובן שלאי-ההתאמה הזאת יש חשיבות. כי בהסכם עם המדינה נקבע כי על המפעיל להתחיל בפעולות פיתוח עד שלוש שנים מגילוי התגלית, ולו יאלץ להחזיר את המשאב למדינה. כשנשאל עו"ד תדמור כמה זמן הוא מעריך שיקח להפוך את לוייתן לפעיל. דהיינו – שיהיה גז בצינורות. תשובתו היתה:" כשלוש שנים, בתנאי שכל החסמים התיכנוניים הוסרו".

    2. טענתו של הממונה על ההגבלים היא: "שבעיקבות איום על קבוצת דלק, כי באי הסכמה יוביל הממונה על הכרזה של הפרה של ההגבלים". מה שעלול להוביל הליך משפטי של מספר כמה שנים (היתה הסכמה רחבה כי מדובר על שנתיים – שלוש שנים של ארכאות משפטיות), ועל כן נכונה קבוצת דלק לוותר על כריש ותנין עבור שחקן חדש (אתרי הגז הקטנים והמרוחקים) לטובת הסכם פשרה עם הממונה על ההגבלים העסקיים שלא לקרוא להפרה. אך תפקידו של הממונה הוא להיות כלב השמירה של האזרחים מפני עסקנות שכזו, ולכן חובתו הבסיסית היא להכריז כי היתה הפרה.

    לסיכום, בהינתן כי היתה הפרה על הממונה על ההגבלים העסקיים להכריז על כך. גם אם מדובר בדחייה של 3 שנים של ארכאות משפטיות, אזי מאידך לא היתה כוונה להזרים גז מלוייתן לפני כן. ולהרגעת התעשיינים ברצוני לומר כי כבר היום זורם גז בצינורות שמקורו מאתר תמר כך שהאופציה להשתמש בגז על פני דלקים אחרים כבר קיימת.
    והאם תשובה יעדיף באמת ללכת לארכאות משפטיות כאשר הזמן דופק והוא תחת התחייבות לפתח את מאגר לוייתן?…(זה כמובן אם אנו מקבלים את טיעונו של הממונה על ענייני הנפט.

  2. יפה פרידמן הגיב:

    נכון.. השאלה.. ואז יש להפנות את השאלות האלה לרונית הקן שהיתה אז הממונה על ההגבלים העסקיים,
    ובכל מקרה – יש לדרוש מממונה להפעיל מיד את הכלים שיש בידו שנועדו להבטיח זוכויות אזרחי ישראל במצב של מונופול על משאב חיוני – מונוופל המתנהל בישראל כבר שנתיים: ללא פיקוח.
    הדרישות: 1. -מחירים נמוכים יותר, בשיטת תימחור לפי עלות + רוחח נורמטיבי, תוךכדי פתיחת חוזי המכירה בתמר.. 2. והקמת צינור גז נוסף לאלתר, על מנת לאפשר נגישות באוזרי ביקוש, למפעלים ופרטייןם \ ולא רק באזורים שאליהם נח למונופול להמשיך ולספק.

  3. דגנית הגיב:

    תוך כדי התחשבות בבריאות התושבים שעל יד הבתים שלהם אמורים צינורות הגז לעבור ועיגון בהסכמים עם היזם – מראש- לגבי ההגנות הדרושות להבטיח את הבריאות הזו!!!!

    • ניצן מתן הגיב:

      אני לא חושב שתפקידו של הממונה הוא לדאוד לנושא זה. כמובן שאני בעד הרחקתו של הסיכון מליד בתי התשובים, באשר הם, והעברתו לים בצורה בטוחה ומושכלת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s